Detajet e pyetjes
A duhet bursa?
12.30.2014 : 02:12:23 PM | EKONOMIA | Ledian
4
677
shk
2
prgj

A duhet krijuar me detyrim nje Burse ku te detyrohen kompanite me te medha qe te bejne trasparente asetet e tyre dhe keshtu te sigurohet trasparenca e kapitalit?


Shto përgjigje
Ju lutem ose Regjistrohu në qoftë se ju doni të shtoni një përgjigje.
Përgjigjet e shtuara
01.08.2015 : 11:27:10 AM
2

Gjjitha vendet jo vetem perendimore por dhe ato post-komuniste kane tashme bursat e tyre funksionale! Madje keto vende e ndertuan me nderhyrje shteterore bursat, per te mundesuar privatizimin e aseteve publike te trasheguara nga sistemi komunist ne menyre qe te akumulonin kapitalin vendas dhe jo vetem ate te huaj.

Problemi qendron se bursa eshte projeksioni final i nje ekonomie trasparente qe funksionon ne baze te konkurrences se ndershme. Burse do te thote vleresim trasparent i aseteve te kompanive, por kete nuk e duan ne radhe te pare pushtetaret e superkorruptuar te ketij vendi dhe miqte e tyre, qe operojne ne erresire te plote, fluksi i lekut te piset e kriminal si larja e parase dale prej korrupsionit galopant.

Kete nuk e duan as bankat, qe jane te vetmet institucione ne kete vend qe menaxhojne kapitalin e shqiptareve! Keshtu qe cikli mbyllet dhe funksion perfekt per mafien e cdo lloji qe eshte ne simbioze te plote me ate qe dikur quhej shtet!01.24.2015 : 02:32:13 PM
0

Perse parate e shqiptareve perfundojne vetem neper banka dhe jo te sherbejne per te finnancuar bizneset e ndryshme trasparente shqiptare.