Detajet e pyetjes
A duhet bere nje plan kombetar per ujin publik ne Shqiperi?
01.12.2015 : 12:05:06 PM | SHËNDETËSIA | Ani
7
509
shk
4
prgj

Uji publik eshte nje tjeter interes i harruar i shtetareve tane. Interesi publik eshte zevendesuar nga ai privat, ashtu si dheInvestimet publike jane zevendesuar nga ato private, dhe ujji i rubinetit eshte zevendesuar nga ai i shisheve plastike qe mbine kudo. BE inkurajon investimet publike ne usjellesesa qe te gjithe te kene akses ne nje te mire publike si eshte uji. Shteti jo vetem qe nuk nderton usjellesa te rinj, ose te modernizoje ato ekzistues, por jep ne koncesioin lumenj dhe burime publike njerezve te pushtetit. Ky shtet nuk kryen as funksonin minimial per te kontrolluar cilesine dhe pastertine e ujit e plastifikuar, sepse nuk ka nje rast te vetem qe te jete hequr licenca apo te kete filluar hetime per ato kompani te babezitura qe tregtojne ujera me baktere dhe jashte standardeve duke shkelur disa vepra penale njekohesisht.

Kur nuk rregullohet uji publik i pijshem si mund te presim qe do rregullohet sistemi i ujitjes per qellime te bujqesise?


Shto përgjigje
Ju lutem ose Regjistrohu në qoftë se ju doni të shtoni një përgjigje.
Përgjigjet e shtuara
01.13.2015 : 02:03:56 PM
2

Te pakten te behet nje analize e vertete ne TV dhe te tregohet se cila firme ka uje te paster? Vendet e zhvilluara kane nje sistem uji publik te shkelqyer, kush ka qejf dhe komode mund te bleje ate ne shishe qe eshte vertet MINERAL.!01.24.2015 : 11:28:48 PM
1

ne jemi 90 % uje dhe jemi popull i piset sepse ijme uje te piset ;)01.26.2015 : 02:42:55 PM
0

Gjithe uji qe pime ka probleme bakterologjike, si eshte e mundur qe shteti nuk e vret mendjen per kete gje. Kush do kujdeset per shendetin e qytetareve, cfare kuptimi ka qe paguajme taksa :(02.01.2015 : 12:24:33 PM
0

Vetem Likja me kompanite e tij ne Shqiperi po shkaterron osumin ne berat dhe askush nuk thote asgje! Kjo eshte situata e frikshme dhe populli hesht! Shhhhhhhhhht rrini urte dhe besoni tek pushtetaret tuaj blu, mavi apo lara lara :( :(