Detajet e pyetjes
Si te shpetojme TV publik shqiptar?
01.12.2015 : 12:42:39 PM | | Ledian
10
1474
shk
11
prgj

Per tv shqiptar, Shqiperia ka 70 vjet qe gejrat shkojne shume mire, sepse eshte vegel e qeverise se radhes? Si mundet qe informacioni tu sherbeje edhe qytetareve edhe pushtetareve njekohesisht? Si mundet qe informacioni te kontrolloje politiken kur politika kontrollon informacionin? Opinioni publik shqiptar eshte i dopuar nga dizinformimi dhe propaganda e nje kaste qe ka uzurpuar gjithcka ne kete vend.


Shto përgjigje
Ju lutem ose Regjistrohu në qoftë se ju doni të shtoni një përgjigje.
Përgjigjet e shtuara
01.13.2015 : 11:42:05 AM
5

Heqja nga kontrolli i politikes tv publik shqiptar por dhe me  gjere. E drejta e informacionit eshte nje e drejte thelbesore, madje eshte cilesuar si e drejta e shekullit dhe nuk duhet te eklipsohet nga pretendime absurde te askujt sidomos ne tv publik. Legjislacionet e vendeve perendimore jane te kujdeshme per te mos lejuar situata monopoli edhe tek kanalet private. Ne radhe te pare duke mos lejuar pasjen e shume kanaleve nje subjekti te vetem, por dhe moslejimin e nje personi te vetem te kete nje kanal me vete, por duhet te jene disa pronare aksionere te nje TV.

Zgjedhja e Keshillit kombetar te TV publik nga poopulli me propozimin e kandidateve nga te gjithe gazetaret do te ishte nje mekanizem i mire per te cliruar informacionin nga partite dhe lobistet klienteliste.01.13.2015 : 01:55:24 PM
1

Drejtori i TV te zgjidhet dhe shkarkohet vetem nga populli!01.13.2015 : 05:51:21 PM
1

JO vetem drejtori i tv shqiptar kombetar por dhe me tej. Pse mos te krijohen dhe tv shqiptare neper rrethe dhe drejtoret te emerohen me referendume lokale?01.16.2015 : 07:56:28 PM
2

Me mire nje bord prej 5 vetash, te zgjidhet nga populli cdo vit nga nje antr me rotacion01.24.2015 : 01:02:28 AM
2

Me pare duhet te behet nje konkurs i hapur dhe 10 me te miret te mund te kandidojne perpara qytetareve.01.24.2015 : 09:45:16 PM
1

Nuk e di nese kjo eshte formula e duhuhr, por institucionet gjasme te pavarura, kur ato varen dhe zgjidhen nga partitet deri tani ka rezultuar hipokrizi. Qytetaret apo dhe vete gazetaret te votojne per te zgjedhur nje bord drejtuesish ne menyre qe e drejta kushtetuese e INFORMIMIT te funksionoje dhe bashke me te dhe demokracia e nje populli te cliruar nga demagogjia, dizinformiimi dhe propaganda. 01.26.2015 : 01:43:53 PM
1

Po nuk pati informim njerezit do i ngjajne deleve gjithmone e me shume. Shqiptaret ecin me klishe. Po ti degjosh thone vetem dy klishe per cdo ceshtje. Nje klishe mavi te pergatitur tek bunkeri i rames dhe nje blu te parafabrikuar tek shqupi. Njerezit nuk kane aftesi te bejne analize, sepse nuk kane informacion real dhe u besojne vetem atyre qe u thone te gatshme partite.

PO NUK PE, NUK KUPTON, PO NUK KUPTOVE NUK VENDOS DOT....01.26.2015 : 03:10:01 PM
1

GAZETARET TE PERCAKTOJNE 10 KANDIDATE DHE PASTAJ TE VOTOHEN NGA POPULLI. MUA ME DUKET DICKA QE MUND TE BEHET NE KETE POPULLSI TE VOGEL QE KEMI01.26.2015 : 10:10:09 PM
0

Kur te zgjohet ariu nga gjumi letargjik (populli), atehere do largohen sorrat dhe problemet qe ato sjellin ne kete vend.01.27.2015 : 01:05:53 AM
0

TV publik shqiptar  duhet te jete me i madh se cdo tv tjeter privat