Detajet e pyetjes
Perse avokati i popullit nuk zgjidhet nga populli?
01.16.2015 : 07:54:50 PM | | Ergys
4
548
shk
5
prgj

Perse???


Shto përgjigje
Ju lutem ose Regjistrohu në qoftë se ju doni të shtoni një përgjigje.
Përgjigjet e shtuara
01.19.2015 : 09:29:40 AM
2

Avokati i Popullit duhet te zgjidhet nga popullit dhe te jete per popullin.01.19.2015 : 03:20:01 PM
1

Vetem kur te zgjidhet nga populli, mund ti jepen dhe me shume kompetenca. Mos te rrije duke bere sehir se cndodh ne vend, apo te flirotje me qeverine e oreksit. Duhet te kete legjitmitetin te hape dhe procese gjyqesore per dhunimin e te drejtave te njeriut ne raste konkrete. Vetem keshtu mund ti binte alarmit dhe sirenes per sensibilizmin e shume te drejtave si dhe te individualizoheshin pergjegjesit. 

Ide interesante ;) i like it01.19.2015 : 10:14:32 PM
1

Po si mendoni ju ,cili nga këta të babëzitur për pushtet do donte të hiqte dorë nga përfitimet ...në kurriz të popullit ?Kujt i leverdis të ketë një avokat që të luftojë e mbrojë dinjitetin e qytetarve të tij..ktyre ju nevojiten militantë e kriminel  pa vrarë mendjen se kanë një përgjegjësi dhe funksion publik. 

Ideja duhet të  konkretizohet  ju pergëzoj për nismën :)01.24.2015 : 07:04:02 PM
0

Jam shume dakord, ky eshte dhe kuptimi i vertete i fjales avokat. Avokati mbron interesin tim sepse e zgjedh dhe shkarkoj une. Keta tani i kane vene emrin "avokat i popullit" por me shume ngjan si "avokat zyre" sepse e zgjedhin te tjeret per ne ;) 01.24.2015 : 09:47:35 PM
0

Shqiptaret kishin shume shprse tek figuara e avokatit te populllit. Por keshtu si eshte ndertuar institucioni, edhe pse zjgidhet me 3/5 e deputeteve nuk ka asnje rol ne vendmiarrje. Avokati i popullit thjesht sa ankohet lart e poshte. Nuk ka ne dore asgje. Po te zgjidhej nga populli do te kishte me shume te drejta, si psh, te hapte direkt nje proces gjyqesor dhe te akuzonte nje titullar shteteror qe dhunon te drejtat e njeriut.