Detajet e pyetjes
Cfare duhet bere per te bashkuar ekonomite e Shqiperise me te Kosoves?
01.21.2015 : 09:55:34 PM | EKONOMIA | Flori
1
576
shk
1
prgj

Domosdoshmeria e Integrimit ekonomik me Kosoven


Shto përgjigje
Ju lutem ose Regjistrohu në qoftë se ju doni të shtoni një përgjigje.
Përgjigjet e shtuara
01.24.2015 : 12:45:57 AM
0

Ekonomite e dy vendeve jane komplementare me njera tjetren. Kombit i duhet nje treg unik dhe i madh. Njerezit matane dy  kufijve duhet te frekuentohen dhe te njihen ne raporte te shumefishta.

Problemi i bizneseve ne te dyja anet, eshte se jane te lidhura me pushtetin, jane parazitare dhe jo virtuoze. Per kete arsye as qeverite klienteliste dhe as bizneset prane tyre, nuk e duan bashkimin e ekonomive.

Te ecesh ne gjurmet e BE dhe te perdoressh te njejten filozofi, per te qene ne rregull me Evropen. Bashkim doganor sa me i shpejte, harmonizim i legjislacionit fiskal si dhe gjithe legjislacionit ne lidhje me krijimin dhe falimentimin e shoqerive tregtare.

Instrumentat jane te gjitha te aplikuara kudo, mjafton te vem ne pushtet qeveri prokombetare dhe anti kleptokratike.

respekte,