Detajet e pyetjes
Politikat per te nxitur bankat per te rritur kreditimin e biznesit?
01.21.2015 : 10:01:02 PM | EKONOMIA | Flori
3
640
shk
4
prgj

Kreditimi bankar ne ndihme te biznesit shqiptar


Shto përgjigje
Ju lutem ose Regjistrohu në qoftë se ju doni të shtoni një përgjigje.
Përgjigjet e shtuara
01.24.2015 : 12:39:23 AM
0

Situata katastrofike e  Shqiperise perkethehet edhe ne pasigurine dhe ne riskun qe kane bankat qe operojne ne Shqiperi.

Shteti duhet ne radhe te pare te krjoje nje klime te qete, siguri juridike, rregulla te qarta loje, pastaj bankat e bejne vete punen e tyre. Bankat kane leverdi te japin kredi, sepse fitojne, por nuk mund ta japin nese kredite jane te keqija.01.24.2015 : 09:41:48 PM
1

Zgjidhja pefekte do ishte shtetezimi i bankave, por kjo nuk lejohet. Te pakten te kishim nje banke shqiptare, por dhe kjo nuk eshte reale ne kete vend. Cfare mund te beje nje shtet, qe i ka duart e lidhur nga insitucionet financiare te jashtme dhe te brendshme.? Nje kapital jashte kontrollit do te thote nje kapitalizem jashte kontrolli dhe transparence. E frikshme por ne kete vend eshte rregull i kaosit01.24.2015 : 09:59:12 PM
0

Po sikur te presim monedhe te re dhe ti jepnim pak energji ekonomise dhe investimeve. Stabiliteti nuk ka kuptim kur ekonomia po rrokulliset01.25.2015 : 11:56:59 PM
0

Duhet qe shteti ti jape nje dore ekonomise konfuze. Duhet krijuar bashkepunime publike me sektorin privat sa te krijohet nje industri e mirefillte. Vetem keshtu mund te sigurohen parate dike dale shteti garant. Privatizimi i eger dhe klientelist cmontoi industrine tone duke na bere nje vend konsumator te botes. Shtetare pa horizont dhe hajdute qe mendojne vetem per sot e vetem per vete!