Detajet e pyetjes
DEMOKRATIZIM I PARTIVE do te thote DEMOKRATIZIM I VENDIT
01.24.2015 : 07:12:05 PM | | Ledian
4
625
shk
4
prgj

Parashikim ligjor i detyruar i sistemit Primary ne partite shqiptare. Pa demokratizimin e partive nuk ka demokratizim te vendit. Sistemi konsiston ne votimin prej gjithe antareve te partise te strukturave te partise si dhe te kandidateve qe partia do propozoje ne zgjedhje. Vetem keshtu eliminohet lideri autoritar duke u shnderruar ne nje lider te pergjegjshem dhe i shkarkueshem ndaj antareve te partise per misionin dhe programin qe coi perpara.


Shto përgjigje
Ju lutem ose Regjistrohu në qoftë se ju doni të shtoni një përgjigje.
Përgjigjet e shtuara
01.24.2015 : 09:25:57 PM
2

Partite ku te mund te diskutohet dhe te votojne te gjithe, programin dhe njerezit neper struktura. Njerez qe mos te uzurpojne postet, por te mund te zevendesohen gjithmone me njerez te rinj, ne menyre qe politika mos te behet zanat por sherbim social. 01.24.2015 : 11:00:40 PM
2

Partite duhen futur brenda ne Kushtetute sesi behet zgjedhja, si hartohet programi etj. Nuk ka kuptim qe ka nen per Avokatin e popullit qe nuk ka asnje peshe, dhe nuk ka nene te hollesishme per menyren e funksionimit te partive dhe te financmit te tyre. Parashikimi me ligj nuk eshte i plote dhe le hapesira per evazion. DETYRIM KUSHTETUES PER DEMOKRACI TE BRENDSHME TE PARTIVE, MANDATE TE KUFIZUARA DHE ME AFAT. ASHTU SI DHE PER VOTIME PERIODIKE PER STRUKTUAT E PARTIVE. NUK DUHET TE KETE ME PARTI PERSONALE.

STOP STOP STOP STOP KULTIT TE INDIVIDIT01.26.2015 : 01:48:40 PM
2

Nje antar ne vote per gjithcka! Edram e filloi por shume shpejt e harroi ;) sa erdhi ne pushtet ;)01.27.2015 : 12:58:06 AM
0

Diktatoret nper rrethe ndajne e premtojne vende pune per te rinjte sikur ta kishin shqiperine prone private. Off partive vemje