Detajet e pyetjes
Si funksionon ky shtet?
08.14.2015 : 04:45:31 PM | EKONOMIA | Things.Change
4
4723
shk
7
prgj

Jemi 2.831.741 shqiptarë.
20% Punojn ne shtet dhe marrin rrog nga shteti
20% Jan pencionist dhe marrin pencione nga shteti
20% Jan femije 
30% Jan te papune 
10% Punojne dhe paguajn taksa.. 

Nga ky 10% taksapagues funksionon shteti yne?
 


Shto përgjigje
Ju lutem ose Regjistrohu në qoftë se ju doni të shtoni një përgjigje.
Përgjigjet e shtuara
11.07.2015 : 11:09:51 AM
1

Ky nuk eshte shtet por vetem pushtet. Shteti ndjek nje interes publik dhe jo ate klientelist! Paraja dhe pasuria po perqendrohet gjithmone  e me shume ne pak duar dhe ata qe taksohen jane bizneset e vogla dhe konsumatoret duke e rritur dhe me shume kete spirale te rrezikshme drejt polarizimit ekstrem. 11.08.2015 : 06:12:46 PM
1

Gjithe Shqiptaret paguajne taksa. TVSH eshte nje lloj takse indirekte, kurse fshataret e shkrete paguajne takse per tokat e papunuara. Sektori publik dhe ai privat punesojne nje numer te barabarte, rreth 250,000 secili, me duket. Dhe ky eshte 'the elefent in the room" problem me Shqiperine: 50% e forces punetore punesuar direkt nga qeveria. E gjeni dot cili vend tjeter ka te njejten norme? Kina komuniste. Pra, pas 25 vitesh "demokraci" ne udhehiqemi ende nga parime ekonomike komuniste. Zgjidhja eshte gjysmimi administrates, ngritja e rrogave per ata qe e meritojne punen, dhe restua e parave kursuer investuar ne infrastrukture, duke punesuar njerez ordinar pa afilacione politike. Kjo do e rriste ekonomine reale sepse leku nuk do hidhej me dem per te ushqyer dembelat partiake. Nuk duhet shkence raketash per te cuar ekonomine para, thjesht duhet te mendosh per kete vend.03.13.2016 : 06:09:35 PM
1

Ky shtet duhet ribere nga e para qe te punoje per qytetaret dhe jo per nje pakice te  vogel03.20.2016 : 05:18:54 PM
0

Sistemi feudal i ngritur ne shqiperi mbron interesat e feudaleve te pushtetit. E vetmja menyre qe te funksionoje shteti ne kuptimin perendimore te fjales eshte qe ai tju rikthehet qytetareve permes referendumeve me detyrim. Sistemi Zvicerian eshte modeli te cilit duhet ti refereohemi si popull i vogel qe jemi.05.18.2016 : 09:59:45 AM
0

Ky shtet nuk funksionon!06.05.2016 : 07:49:29 AM
0

E merr te mireqene qe kemi shtet? A nuk ishte shteti nje entitet racional qe kuron interesin publik? Kur ka ndodhur kjo?06.05.2016 : 08:07:19 AM
0

Me nje GDP nen 10fishin e  potencialit tone dhe 30 fish me ulet se ajo greke. Kjo eshte ceshtja: ne nuk po rritemi dot dhe mbetem peng i kapjes se shtetit dhe ekonomise